Snimak

Ulazeci u ordinaciju za snimanje kicme , u glavi mi se vrti slika , kako lezim, kako me snimaju , kakve su mi gace, jesam li sredila nokte na nogama i u tom stanju nekakvog bunila prilazim mladicu koji u tom trenutku na aparatima stima neke ploce. Da sjecam se ,mislim ja , sjecam se kad sam lomila ruku da idu te nekakve ploce i sada vec pomalo ohrabrena pozdravljm mladica i sigurnijim korakom ulazim.

Dobro jutro , pozdravim ga pomalo stisnutog glasa.

Dobro jutro ,odgovara mladic i ne okrecuci glavu prema meni nastavlja“molim vas skinite se“

Zastajem pored velikog metalnog lezaja , sva ona siva boja ne djeluje nimalo ohrabrujuce, skidam torbu sa ramena , okrecuci glavu trazeci mjesto gdje bih je spustila, opet se okrecem lezaju i pocinjem…

Prvo skinem cipele, one valjda ne treba da budu na meni, onda skinem jaknu ,pretpostavljam da je i ona visak, onda nastavljam sa dzemperom. Za to vrijeme mladic se uopce ne okrece prema meni neko uporno stima one ploce i postavlja ih na neka samo njemu znana mjesta.

Sad vec pomalo nesigurno otkopcavam slic na suknji i ona skliznu , uh dobro i to sam rijesila mislim sama u sebi.

Udahnem i polako prilazim kosulji i otkopcavam dugme po dugme stalno pogledavajuci prema mladicu . Dobro pretpostavljam da je i kosulja visak.

Sad sam vec u stramplicama i potkosulji , nastavljam , skidam strample, opet bacim pogled ali nikave reakcije od strane mladica. Dobrooooo znaci i one su visak .

Uzdahnem , nastavljam dalje , skidam potkosulju , i ostajem u grudnjaku, Vec me pomalo hvata jeza od zime i nekako sam sve nesigurnija. Mladic se ne okrece.

Ok, idemo dalje , skidam grudnjak, i sad okrecem ledja mladicu, uh obrazi mi se zare ali sta mogu , tja pa on je navikao na to , ja sam samo pacijent.

Ostajem samo u gacama i pomalo drhtureci pocinjem i njih svlaciti , sta mogu sto se mora mora se.

Odjednom cujem neki zvuk , neznam sta je i okrecem se , ugledam mladica kako zebezeknuto pilji u mene i oci samo sto mu nismu ispale .

Neee , gospodjo , ne … sad vec vice … samo jaknu i cipele…ne sve , molim vas!

Stojim , gledam ,sokirana , drzim gace u ruci , smrzo se ziva .

Pa sto ne rece covjece ….

1 komentar

Komentariši